Nemzetközi fuvarozás, szállítmányozás és logisztika

Aktuális információk

Donau-s kamion 013

Kedves Partnereink!

 

Itt aktuális információkat osztunk meg, melyekkel reményeink szerint az Önök munkáját is tudjuk segíteni.

 

Sokszor raklapos, kalodás, zsákos árut szállítunk, de nem akadály, ha valami ilyen szép nagy.

Túlméretes fuvarozás. Tejtartály – úton haza Hollandiából  🙂

 

 

*

Magyar gyorsforgalmi utak: útfelújítás miatt szakaszos lezárások vannak több hazai autópályán (pl.: M0, M3, M7), ezért hosszabb menetidővel kell számolni.

*

Tengelytúlsúly

Ki a felelős a helyes felrakásért?

Nemzetközi fuvarnál a CMR Egyezmény az irányadó, azaz a gépkocsi vezetőjének kell irányítani a rakodást. Fontos ugyanakkor, hogy erre a felrakó cégnek lehetőséget kell biztosítania!

Belföldi fuvaroknál a feladóé a felelősség, de ez átszáll a fuvarozóra, ha a sofőr irányítja a pakolást, hiszen neki az áru elhelyezésével kapcsolatban utasítási joga van.

*

A nyugat-európai zavargások és útlezárások a fuvarozást is akadályozzák, így sajnos nem minden esetben tudjuk garantálni az felrakodási és lerakodási időpontokat. Természetesen a kamionok pozíciójáról, az árujuk helyzetéről mindig pontos információt tudunk adni. Megértésüket előre is köszönjük!

*

Kötelezően megszabott minimális fuvardíjat vezetett be a kormány. A minimális szolgáltatási díjat minden fuvaroztatónak meg kell fizetnie. A szabályozás január végén lépett hatályba. 686/2023. Kormányrendelet

*

2023. december 1-től Németországban, 2024. január 1-től Ausztriában és Magyarországon is jelentősen emelkedtek az útdíjak.

A részletekről munkatársaink szívesen adnak tájékoztatást.

*

MI AZ A BIREG?

www.bireg.gov.hu

*

Tájékoztatjuk, hogy Magyarországon 2018. 05. 25. napjától életbe lépő, az Európai Parlament és Tanács 2016/679 rendelete (GDPR) alapján, a szerződés teljesítéséhez szükséges adatait a szerződéskötéshez használjuk. Nem adjuk ki harmadik félnek, nem tároljuk a jogszabályoknak ellentmondó formában és célra.

*

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket a 2015. január 1-től életbe lépő, közúti áruforgalmat érintő új szabályozásra.

Részleteket itt találhatnak:       www.ekaer.nav.gov.hu

A V.T. Donau Trans Hungária Kft rendelkezik szállítmányozói EKÁER számmal, melyet kérésre szívesen megadunk.